MENU
ABO Koeltechniek & Airconditioning B.V.
ABO Koeltechniek & Airconditioning B.V.
ABO Koeltechniek & Airconditioning B.V.
ABO Koeltechniek & Airconditioning B.V.
ABO Koeltechniek & Airconditioning B.V.
ABO Koeltechniek & Airconditioning B.V.
ABO Koeltechniek & Airconditioning B.V.

Ventilatie is noodzakelijk

Ventilatie is noodzakelijk

Een goed afgestelde ventilatie is onmisbaar als u een comfortabel en gezond leefklimaat in uw woning en werkomgeving wilt realiseren. Wij constateren regelmatig dat er onjuist, ondeugdelijk of zelfs helemaal niet geventileerd wordt. De gevolgen hiervan kunnen zijn:

  • tocht;
  • vocht;
  • lawaai;
  • gezondheidsklachten;
  • energieverspilling kunnen het gevolg zijn. ABO Klimaat helpt u op weg naar een gezondere leefomgeving.

Een ventilatiesysteem voorkomt deze problemen. Een belangrijke voorwaarde is dat uw ventilatiesysteem goed is aangelegd en dat er regelmatig onderhoud is. ABO Klimaat kan dit voor u organiseren. Wij adviseren, leveren, installeren en onderhouden uw installatie.

Hoe doen wij dat? Door middel van een visuele inspectie en diverse metingen brengen wij het binnenklimaat van uw woning en/of bedrijfsruimte in kaart. Natuurlijk zijn de huidige wet- en regelgeving en uw wensen en ideeën voor ons het centrale uitgangspunt bij ons advies.

Regelgeving

Een goed ventilatiesysteem is niet alleen voor comfort. Het is bij nieuwbouw en woningrenovatie wettelijk verplicht. Wij vinden dat een juiste en terechte regelgeving. Volgens de hedendaagse bouwregelgeving moet er bij nieuwbouw en renovatie van woningen en utiliteit  aandacht besteed worden aan de kwaliteit van het binnenklimaat. Gebouwen worden steeds beter geïsoleerd en "luchtdicht" gebouwd om het energieverlies te beperken. Een stelregel is: isolatie is ventilatie. De kwaliteit van de binnenlucht vraagt extra aandacht!

Ventilatoren

ABO Klimaat levert installaties met BLDC gelijkstroom ventilatormotoren. Deze ventilatormotoren hebben

  • een hoge efficiency;
  • standaardgebruik van BLDC borstelloze gelijkstroom-motoren met laag opgenomen vermogen;
  • een precieze regeling waardoor de statische druk constant blijft;
  • een lange levensduur.

Mogelijkheden

De lucht in een woning lucht wordt voortdurend vervuild. In een huis wordt geleefd. Dus kookdampen, zweet, vocht, sigaretten, de open haard, maar uiteraard ook de uitgeademede kooldioxide zijn vervuilers die de kwaliteit van de binnenlucht aantasten. Goed ventileren is daarom een vereiste. Niet alleen voor het comfort maar ook voor de gezondheid van de bewoners.

Hoe ontstaat een goede ventilatie?

Doordat de gehele dag lucht door de woning wordt getrokken, wordt er ook optimaal geventileerd. Zoals bekend, is luchttransport door de woning noodzakelijk om te voorkomen dat er schimmels en andere onaangenaamheden kunnen ontstaan. Vroeger werden de ramen van de woning open gezet met als doel verse lucht de woning in te brengen. Dat kan bij dit systeem geheel achterwege gelaten worden. Er wordt namelijk de gehele dag door al lucht door de woning getrokken.

WTW is mogelijk in vele vormen. Zo kan er individueel per ruimte een installatie geplaatst worden, maar ook d.m.v. een luchtbehandelingskast, waarbij uw volledige object van een goede ventilatie wordt voorzien.

Creëert het ideale binnenklimaat
Bezoekadres
Nieuwegracht 12
3763 LB Soest